Voit kääntyä psykososiaalisen yksikön palvelujen puoleen, jos koet psykososiaalisia haasteita. Tällaisia haasteita voivat olla esimerkiksi, että tunnet itsesi masentuneeksi ja ahdistuneeksi, sinulla on häiritseviä ajatuksia, olet väsynyt etkä koe voivasi toimia samoin kuin aikaisemmin tai sinulla on ihmissuhdevaikeuksia. Myös huolestunut ystävä tai omainen voi ottaa meihin yhteyttä.

Yhdessä meidän kanssamme voit keskustella tilanteestasi ja tarpeesi kartoitetaan. Tarjoamme sinulle psykososiaalisia palveluja tarpeesi mukaan. Hoito annetaan yksilöterapian, pariterapian, perheterapian, tukikeskustelujen, kuntoutuksen ja seurannan muodossa. Meillä on lääkäreitä ja psykiatreja, jotka voivat antaa lääketieteellistä hoitoa sekä psykologeja, sairaanhoitajia ja mielenterveyshoitajia, joilla on erilaisia terapeuttisia suuntauksia ongelman luonteesta riippuen.

Psykososiaalisen yksikön palveluja on kaikissa jäsenkunnissa (Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Maalahti ja Närpiö) Närpiössä sijaitseva psykososiaalinen keskus tarjoaa kattavampia palveluja. Siellä järjestetään pidempiä terapiajaksoja, selvityksiä, psykiatrisia arviointia ja kuntoutusta.

Liikkuva tiimi tekee kotikäyntejä kiireisemmissä tapauksissa tai potilaille, jotka eivät voi tulla vastaanotolle. Käynnit tehdään yleensä yhdessä kunnan kotihoidon tai kotisairaanhoidon kanssa, mikäli nämä käyvät potilaan luona.

Meiltä saat apua seuraavilta:

  • Psykiatrit
  • Lääkärit
  • Psykoterapeutit
  • Psykologit
  • Sosiaalityöntekijät
  • Sairaanhoitajat
  • Lähihoitajat, joilla on erikoistumiskoulutus
  • Osastosihteeri

Jos tarvitset psyykkistä ensiapua tai et itse pääse palvelupisteellemme, meillä on liikkuva tiimi, joka tekee kotikäyntejä. Jos potilaan vointi huononee, liikkuva tiimi voi järjestää kotikäyntejä muutaman päivän kuluessa. Kotikäyntejä voidaan järjestää pienin aikavälein, mikäli tilanne sitä vaatii. Liikkuva tiimi liikkuu koko K5-alueella.

Psykososiaalisella yksiköllä on myös kriisiryhmä, joka auttaa sinua, joka olet kokenut äkillisen traumaattisen tapahtuman.

 

Kenelle psykososiaalisen yksikön palvelut on tarkoitettu?

Voit ottaa yhteyttä psykososiaalisen yksikön palveluihin, jos olet huolestunut ja haluat puhua psykososiaalisista haasteistasi. Psykososiaalisen yksikön palveluja on saatavilla kaikissa jäsenkunnissamme (Kaskisissa, Korsnäsissä, Kristiinankaupungissa, Maalahdessa ja Närpiössä) ja ne on tarkoitettu kaikenikäisille. Yhteyden ottaminen on helppoa etkä tarvitse lähetettä. Kaikki palvelumme ovat asiakkaalle maksuttomia.

 

Miten pääsen hoitoon?

Jos haluat psykososiaalisen yksikön palveluja, voit itse ottaa yhteyttä yksikön vaihteeseen tai paikalliseen terveyskeskukseesi. Omaiset tai hoitohenkilökunta voivat myös aluksi ottaa yhteyttä psykososiaaliseen yksikköön.

Saat yhteyden kriisiryhmään psykososiaalisen yksikön vaihteen kautta.

Yhteystiedot psykososiaaliseen yksikköön

Sosiaali- ja perusterveydenhuollon lomakkeet tästä.